maanantai 14. joulukuuta 2009

Valtuuston kokouksessa sanottua

Oli mukava kunnanvaltuuston kokous. Semmoinen lupsakka tunnelma. Varmasti johtui puurotarjoilusta.

Jokaista valtuustokokousta voisi edeltää kunnon atria.

Tulin tehneeksi pari valtuustoaloitetta.

Pitkin kesää on tullut fundeerattua epäsuhtaa fantastisen järvimaiseman ja umpeenkasvavan Mustanvirransillan välillä. Tuota mahtavaa näköalaa mikä sillalta avautuu häiriköi kovin valtaisaksi pöheiköksi kasvanut puusto. Ei paljon puutu, että siltaa ylittäessä tarvittaisiin machetea toispuolelle päästäkseen.

Siispä aloitteen laadintaan.

"MAISEMAT MARKKINAVALTIKSI

Maaninkalaisia nähtävyyksiä ja järvimaisemakohteita esitellessä usein mainitaan Mustanvirransillalta avautuva järvinäkymä. Kesäisin on paljon kävelijöitä ja polkupyöräilijöitä ihastelemassa näkymiä. Kuitenkin sillanpientaren puusto kaventaa näkymää aiheuttaen vaaratilanteita. Lehtipuiden varisevat lehdet saattavat sillan myös vaarallisen liukkaaksi syksyn sateilla.

Esitän aloitteessani, että ympäristölautakunta tutkisi mahdollisuutta ainutkertaisen järvimaiseman avartamiseksi sekä ylimääräisen puuston ja vesakon raivaamiseksi.

Yhteistyössä maa-alueen hallinnasta vastaavien kanssa voidaan varmasti sopia kertyvän puuaineksen hyödyntämisestä esimerkiksi lämpöenergiaksi hakelaitokselle.

Toivottavasti ensi suvena Mustanvirransillalta voimme nähdä neitseellisen järvimaiseman nykyisen valtaisan pöheikön sijasta.

Haatalassa 14.12.2009 Ari Kaunisaho"
---------------------

Ajatus on mielestäni hyvä ja olisi hyvä jos asia etenisi.Vaan olikohan tuo "pöheikkö" sittenkin liikaa valtuustokokouksen arvolle? Varuilta pyydän anteeksi.

Anteeksi.

Toinen aloite koski vanhustentalon taulutelevisioiden hankintaa. Vuoteenomat vanhuksetkin kaipaavat ajankulun ja huhtikuun 1. päivänä huoneista poistetut wanhan ajan kuvaputkitelevisiot kaipaavat jo tilalle taulutelevisiot.

Tästä aloitteesta ei tarvitse aloitteentekijän anteeksi pyydellä. Toki se olisi anteeksipyynnön paikka, että taulutelevisioiden hankinta on ollut talousarviosta ja siihen liittyvästä valmistelusta kiinni.

Jostakin olisi hyvä aloittaa.

Ei kommentteja: